Et sundt parforhold påvirker hele familien

Billede af sød familie

Parforholdet er grundstenen i hele familien evne til at fungere og det er der flere årsager til

Når familien vokser og tosomheden pludselig bliver erstattet af babygråd, bleskift og manglende nattesøvn, kan vi som voksne blive udfordret i sådan grad at det bringer hele parforholdskonstellationen i farer. Er det er der god grund til og advarslerne skal selvfølgelig tages alvorligt. Rigtig mange går nemlig fra hinanden allerede i børnenes første år – simpelthen fordi presset fra en usammenhængende nattesøvn og skuffede forventninger til familielivet bliver for stort. 

Men der er faktisk ting du kan gøre for at sikre at jeres familie ikke blive en del af skilsmisse statistikken. Det handler om at lave klare aftaler og samtidig sørge for at hvile og tid sammen som par stadig bliver prioriteret – også selvom det nogle gange kan være meget vanskeligt. 

Læs også: Parterapi kan rent faktisk forbedre dit parforhold

Lav aftaler og hold dem 

Når parforholdet kommer under pres gælder det om at have klare aftaler for hvordan hverdagen skal håndteres. Er der noget der ikke fungerer, så tal om det. Afsæt tid et par gange om ugen hvor I sætter jeg ned og taler om jeres udfordringer. Tal åbent om hvordan I kan forbedre situationen og lyt til hinanden. Når I taler om problemfyldte emner er det rigtig vigtigt at give hinanden den nødvendige plads til at kunne udtrykke sig. Husk det ikke gælder om at få ret, men det derimod gælder om at finde løsninger, som tilgodeser jer begge. Det handler om at begge parter får deres behov opfyldt og det kan nogle gange være meget svært. 

Parterapi kan være en mulighed

Parterapi kan være en mulighed. Mange terapeuter tilbyder hjælp til at lave aftaler omkring hverdagen, økonomi og meget andet som pludselig kan fylde meget i parforholdet og i hverdagen. Det kan også være at konflikterne pludselig hober sig op og at I ikke længere kan kommunikere på en ordentlig og konstruktiv måde – så kan parterapi helt sikkert også hjælpe. Det vigtigste for jer som nybagte forældre er at handle hvis I kan mærke at problemerne er ved at vokse jer over hovedet. 

Andre muligheder

En anden mulighed kan være at bede om hjælp hos venner og familie til forskellige ting i hverdagen. Hvis I eksempelvis har et barn med kolik eller et barn som vågner 10 gange i løbet af natten med ondt i maven, kan det være rigtig svært at klare alt det praktisk i hverdagen – altså gå på job, købe ind, lave mad og vaske tøj. Mange gange glemmer forældre at de faktisk er omgivet af en masse søde mennesker som rent faktisk gerne vil hjælpe og bidrage til at lette hverdagen for jer.

Det kan også være at der rent faktisk er noget galt med barnet, som kan behandles og derved hjælpe jer til at gøre jeres hverdag lettere og mere håndterbar. Det kan måske være at barnet har astma eller allergier, som genere barnet og som i bør gøre noget ved. Hvis i har i barn som sover dårligt i en længere periode, kan vi kun anbefale at opsøge en ekspert, eller tale med jeres sundhedsplejerske, som sikkert kan give jer nogle muligheder I måske ikke selv har tænkt over. Måske har barnet “bare” meget luft i maven, som kan behandles med lidt zoneterapi eller ved andre naturlige behandlinger. Du kan finde en dygtig zoneterapeut, som har stor erfaring med behandling af babyer her. 

God fornøjelse – vi håber at I kunne bruge nogle af disse råd.