Parterapi kan rent faktisk forbedre dit parforhold

Kærlig og parforhold

Langt de fleste par oplever udfordringer i forhold til parforholdet og i forhold til deres partner. Der kan dog være store forskelle på hvilke udfordringer de enkelte par oplever i hverdagen og i løbet af i længerevarende parforhold. Dog er der udfordringer som par typisk ofte oplever udfordringer med og selvom mennesker selvfølgelig er forskellige så kommer par typisk i parterapi med problemer som:

  • Problemer med at kommunikere omkring ting hvor partnere ikke er enige
  • Uenighed om fordeling af opgaver
  • Udfordringer i forhold til den andens familie og venner
  • Uenighed omkring bolig
  • Skænderier og løbende konflikter

Nogle af disse problematikker kan selvfølgelig være helt normalt og ikke umiddelbart give anledning til skilsmisse eller parterapi – især hos lidt yngre par hvor alting har været rigtig godt siden man fandt sammen, kan det være meget overraskende at der pludselig opstår uenigheder og problemer. Men hvis udfordringerne opstår igen og igen, kan det være et tegn på at der er noget galt og at det derfor vil være fornuftigt at gå i parterapi.

Læs også: Styrk kærligheden med et spaophold i afslappende omgivelser

Hvordan kan parterapi hjælpe?

I parterapi kan I få hjælp til de udfordringer I oplever. En parterapeut fungere typisk som en professionel og fuldstændig uvildig 3. part i jeres parforhold – i hvert fald i den tid i går i parterapi. En parterapeut holder ikke med nogen og tager ikke den enes parti. Derimod kan en parterapeut hjælpe jer til at få parforholdet tilbage på sporet ved at hjælpe jer til at forstå og have lyst til at sætte jer ind i den andens verdensbillede. Og det er sundt og rigtig godt for parforholdet.

Nogle tror at parterapi handler om at finde mønstre i barndommen og arbejde med alverdens ting hos begge parter – sådan er det

Hvornår ved man at parterapi er på høje tid?

Helt enkelt kan man sige at parterapi aldrig kan skade. Uanset og det handler om små eller store udfordringer, er parterapi altid en god mulighed for at arbejde med et emne som muligvis giver anledning til konflikter og udfordringer. Derfor er det kun parret der sætter grænsen for hvad I kan tale om i parterapi. Da små problemer har det med at blive store hvis man ikke tager sig af dem er det en god idé at starte i terapi så tidligt som overhovedet muligt – typisk hvis en af parterne oplever at noget er galt eller oplever ikke at blive set, hørt og lyttet til.