Tid er en stor mangelvare i de fleste parforhold

Bliv hundelufter

Det moderne parforhold er under pres, fordi der er så mange omstændigheder omkring familielivet der har ændret sig i de seneste par årtier. Vi skal være dygtige ambitiøse karriere mennesker, kærlige partnere, nærværende og rummelige forældre, betænksomme venner, holde os i form og holde hjemmet rent og pænt.

Før i tiden klarede vi alle de opgaver ved at den ene forælder gik på arbejde uden for hjemmet og den anden havde det ’arbejde’ at passe familien og hjemmet. For den gang var det – om end ikke nødvendigvis italesat – så anset som et fuldt dagsarbejde at holde styr på hjem, madlavning og familien. Dvs. ét job til hver voksen i familien.

Hvorfor er familielivet under pres?

Parforholdet er under pres for der er tre jobs der skal passes af de samme to voksne, og det er klart at det i sig selv, lægger et stort pres på parforholdet og familien. Samtidig kræves der også mere af os i alle vores arenaer i livet. Vi er blevet klogere på hvad der er godt for børn, og kan derfor ikke altid bare gøre det samme som vi selv er vokset op med og skal derfor lære noget nyt. På jobbet udenfor hjemmet bliver vi målt og vejet på vores indsats og resultater, hvilket giver et enormt pres, fordi vi også gerne vil hente vores børn inden kl. 16, og vi skal helst samtidig bo i noget der ligner en artikel fra Bo Bedre. Og være i form til nærmest at kunne løbe et halvmaraton gennem Københavns gader mens der kastes med farvebomber eller de kongelige løber med.

Der er ikke noget at sige til at vi er en generation der konstant føler os pressede og bliver syge af stress.

Læs også: Parterapi er stadig svært for mange

Børn vil gerne hjælpe til

Heldigvis er der dog også mange tiltag der kan hjælpe os i familielivet, og gøre hverdagen nemmere for os, som fx at:

  • Bestille måltidskasser og få det hele leveret lige til døren.
  • Få rengøringshjælp til at hjælpe med at holde hjemmet rent og pænt.
  • Købe det vi skal bruge både derhjemme og til fødselsdags- og julegaver på nettet og få leveret lige til døren.

Selvfølgelig kan man også få hjælp til at få passet børnene, hvilket kan være guld værd for at kunne få lidt tid til at passe og pleje parforholdet, men i hverdagen vil vi gerne selv være så meget sammen med vores børn som muligt.

Når børnene bliver lidt større, mener mange eksperter, at det er en rigtig god idé at børn har et fritidsarbejde. Det hjælper nemlig både med en grundlæggende forståelse for økonomi, men det kan samtidig give børn en helt styrket selvfølelse af at være vigtig. Der er mange forskellige fritidsjob man kan påtage sig mens man stadig passer sin skole. Et rigtig godt fritidsjob kunne være som hundelufter. De giver nemlig familier mere tid til at bare lande og slappe lidt af sammen som familie og samtidig kan det være et absolut fleksibelt drømmejob for en hundeelsker, der er forskellige grunde ikke selv kan have hund. Du kan læse alt om at blive hundelufter lige her.