Parterapi er stadig svært for mange

Parterapi i Aalborg
Parterapi er mest udbredt i de store byer - det gælder også Aalborg

Selvom parterapi bliver mere og mere udbredt og anerkendt af de fleste danskere, viser undersøgelser dog stadig at vi halter langt bagud i forhold til amerikanerne, når det handler om parterapi og at få hjælp til parforholdet. I Danmark er det nemlig kun ca. 7% af de adspurgte par som havde været i parterapi, mens det tal fra USA viser at helt op til 31% af alle par har været i parterapi. Det er en markant forskel konkluderer flere parterapeuter entydigt.

Læs også: 7 overaskende ting om kærlighed, som du ikke nødvendigvis vidste

En undersøgelse omkring parterapi fra Aalborg Universitet viser at rigtig mange par ikke søger professionel hjælp til parforholdet – også selv om det er konfliktfyldt. Faktisk foretrække langt de fleste at sidder derhjemme og søge efter information på nettet – og det er et problem mener flere parforholdseksperter og terapeuter. Det er nemlig meget hurtigst og klart den sikreste løsning at få hjælp fra en professionel terapeut, som ser tingene udefra og som ikke er en del af den verserende konflikt. Rigtig mange foretrækker faktisk at få en uvildig 3. part ind over de problemer de oplever, da det I mange tilfælde virker helt befriende.

Kvinder er foran når det gælder brugen af parterapi

Kvinder er markant bedre til at gøre brug at de muligheder for terapi der eksistere. Faktisk viser undersøgelsen at 19% af kvinderne som deltog at de havde været i terapi i løbet af parforholdet. Det var kun 6% af mændene som svarede det samme. Det er altså masser af plads til forbedring.