7 overaskende ting om kærlighed, som du ikke nødvendigvis vidste

Overraskende ting om kærlighed

Her er 7 overraskende ting om kærlighed, som du ikke nødvendigvis vidste i forvejen.

1) Som mand, må du ikke være for nem af afkode og for åben

Undersøgelse har påvist at kvinder generelt er mest tiltrukket af de mænd, som er svære at afkode. Det kan være mænd der måske godt vil være sammen med dem – altså der hvor der er en usikkerhed. Undersøgelsen viste også at kvinder er mindre tiltrukket af mænd, der tydeligt viser deres interesse.

2 ) Når du bliver forelsket mister du venner

Et studie fra Oxford Universitet, viser, at en forelskelse i gennemsnit – og hold nu fast – koster dig 2 venner. Som mennesker har vi i gennemsnit 5 tætte venner – udover vores partner. Men når forelskelsen rammer os, er der pludselig kun plads til 4 i den kreds. Så ens kæreste tager så meget tid og opmærksomhed, at det er normalt, at folk sluser 2 venner ud. Man kan så efterfølgende altid diskutere om det er en god idé at lade sine tætte venner forsvinde. De lader vi står ud i det uvisse.

3) Parforhold med mange år i bagegen brister også

Selvom vi er ældre, når vi gifter os i dag, end vi var for bare 30 år siden, holder ægteskabet ikke nødvendigvis længere – snarere tværtimod. I 1971 var 87 procent af alle 30-årige kvinder gift. I dag er det kun 38 procent. Mænd er i gennemsnit 35 år, når de bliver gift, og kvinder 32 år. Selvom parrene er ældre, når de gifter sig, holder deres ægteskaber ikke bedre.

Læs også: Det kan være rigtig svært at finde kærligheden igen når parforholdet er slut

4) Kærlighed gør din smerte mindre

Det er egentlig ret vildt – men nu er det altså bevist i et videnskabelig studie. Studiet kommer fra Wisconsin Universitet og det viste en klar sammenhæng mellem kærlighed og smerte. Man testede reaktionen fra en række kvinder, som blev udsat for elektrisk stød. Forsøget viste at kvinder følte mindre smerte, hvis de holdt deres ægtefælle i hånden. Derudover viste studiet også at jo bedre parforholdet var, des mindre smerte følte kvinderne ved forsøget.

5) Kærlighed har ingen udløbsdato

Det er ikke kun unge mennesker der forelsker sig og får lyst til at gifte sig på længere sigt. 2012 var noget af et rekord på – her blev den ældste brud i Danmark 92 år.

6) Man bliver skør af at være forelsket

Når forelskelsen bruser derudaf og hormonerne pumper i kroppen, bliver mennesker lidt skøre. Flere studier fra forskellige kilde viser en tydelig sammenhæng mellem forelskelsestilstanden og sygdommen OCD. OCD er kendt for at mennesker har tvangshandlinger og gør ting som de egentlig ikke selv vil. De mere eller mindre konstante tanker om den, du er forelsket i, er altså en form for tvangshandling. Når du nærmest kun kan tænke på din særligt udvalgte, er det, fordi niveauet af signalstoffet serotonin i hjernen bliver lavere.

7) Kærlighed gør os mere psykisk stabile og vi bliver sundere

Når først forelskelsen har lagt sig, og kærligheden har indfundet sig, viser studier, at vi bliver mere stabile og mindre neurotiske, når vi er i et kæresteforhold. Samtidig viser studier at vi lever både sundere og længere når vi er i længerevarende parforhold. Studiet af 245 par i alderen 18-30 år viste, at dem, der var i et kæresteforhold, havde færre negative tanker og tolkede situationer mere positivt.