Det kan være rigtig svært at finde kærligheden igen når parforholdet er slut

Efter et langt parforhold er dating udfordrende for de fleste
Dating kan være svært

Når man har været i et længerevarende parforhold, er det ofte meget svært at være tilbage på datingscenen. Spillereglerne har ændret sig i efterhånden som tiden er gået og vi er med hastige skridt bevæget os ind i en helt ny verden, hvor vi har fået digitaliseret dating, og hvor der ikke er ret langt fra den allerførste besked, til du rent faktisk skal stå ansigt til ansigt med din nye date. Den personlige direkte relation er forsvundet, alt går stærkt og tonen er blevet mere ligefrem og direkte. Hvis man samtidig har oplevet sorg som følge af en skilsmisse eller decideret slået sig på livet, kan det pludselig være meget svært, hvis der bliver leget med dine følelser. Når man kombinerer dette med at mange mænd har betydeligt lettere ved at indgå i en casual seksuel relationer, kan hele datingscenen føles som en uovervindelig mur og et lukket land. mange kvinder leder ikke efter engangsaffære men vil derimod gerne indgå i et forpligtende forhold med delebørn og fælles adresse, men det skriver de ikke af frygt for at skræmme mændene væk. Det betyder i praksis at forventningerne til parforholdet er fuldstændig forskellige og slet ikke afstemt fra start.

Hvordan kan du blive klar til at date igen?

 Det der er vigtigt når du skal ud på datingmarkedet igen er først og fremmest forberedelse. Det er ikke fordi du skal have nogle svar klar og forberede dig på en række spørgsmål, på samme måde som når du skal til jobsamtale. Det handler mere om en mentalt forberedelse. Idéen er at du skal være klar til skulle ud og lære et andet menneske at kende. Det er derfor vigtigt ikke at fokusere på resultatet men derimod på at nyde processen – det at et andet menneske at kende, som du ikke har nogen relation til i forvejen. Det handler om at gå ud med et åbent sind og uden for mange forventninger.

Læs også: Parterapi er stadig svært for mange

Mange kvinder har desværre alt for høje forventninger, men når to mennesker skal ud og drikke en kop kaffe eller et glas vin, er det jo ikke nødvendigt at have forberedt en tjekliste i forhold til den anden persons tøjstil, job eller fritidsinteresser. Tænk bare over, om det er hyggeligt, og hvis det er, så drik en kop kaffe til. Vær åben og nysgerrig på, hvad du møder, ligesom hvis du skulle til fest. Du skal møde op i godt humør og huske, at du også selv har et ansvar for, at det bliver hyggeligt.”

Men hvordan kan jeg få en kæreste?

Når du gerne vil have en kæreste er det meget op til dig selv. Langt de fleste af alle par mødes online. Men der er også andre måder at mødes på – selv i en digital verden. Nogle melder sig til alverdens forskellige ting og sager, simpelthen fordi at chancen for at møde en du synes er interessant er langt større des flere mennesker du rent faktisk møder i din hverdag. Om du vælger at date online eller går til salsa handler mest af alt om hvad du har lyst til.

Det er dog en rigtig god idé at forsøge at opbygge en stærk og personlig relation til hinanden, inden man kaster sig ud i en seksuel relation. Der er ingen garantier, men jeg tror, det giver større chance for en langvarig relation. På nettet går tingene hurtigt, og der er mange, der har gang i ti forskellige samtaler på én gang og hele tiden er på udkig efter noget bedre. Der er større chance for at blive behandlet ordentligt af en, du kender i forvejen.